Конференц-зал для Державного комітету з науки і технологій Республіки Білорусь

  • Місто: Мінськ
  • Галузь: Державне управління
  • Менеджер: Денис Сергієнко

Державний комітет з науки і технологій Республіки Білорусь був утворений в 1993 році. Комітет виконує безліч функцій по організації та розробки проектів розвитку науки, техніки і технологій в Республіці Білорусь, співпрацює з різними науковими відомствами і проектними організаціями, здійснює нагляд впровадження та реалізації науково-технічних програм. Крім того, комітет проводить державну науково-технічну експертизу розроблених бізнес-планів і інвестиційних проектів.

GKNT

Робота з великою кількістю проектів і бізнес-планів, а також необхідність у комунікаціях з різними організаціями потребує сучасного технічного оснащення та впровадження системи уніфікованих комунікацій. Для вирішення цієї задачі представники державного комітету звернулися до фахівців Unitsolutions.

В рамках проекту було прийнято рішення впровадити в роботу організації вітчизняну систему відеоконференцій TrueConf Server, яка відповідала високим вимогам інформаційної безпеки комітету. В якості додатків для відеозв’язку, фахівці Unitsolutions розгорнули клієнтські кросплатформені додатки TrueConf на 20 робочих місцях, в тому числі в конференц-залі, кабінеті керівника.

GKNT

У кабінеті керівника були встановлені FullHD РК-панель 55″, PTZ-камера CleverMic 1010U, спікерфон Phoenix Audio Spider. Такий комплект дозволяє підключати фахівців на робочих місцях до наради, проведеного у керівника, або підключитися невеликою групою до іншої конференції. Комплект не вимагає втручання в обробку приміщення і укладання кабельних трас або кріплень для обладнання.

Стіл переговорів був виготовлений на замовлення і передбачає розміщення AV-обладнання і приховану укладання кабелів, а його форма передбачає класичну розсадження учасників переговорів.

GKNT

у конференц-залі передбачені додаткові місця для 20-25 слухачів.

GKNT

Фахівці Unitsolutions встановили конгрес-систему BKR Audio, яка складається з блоку управління BLS-U450M і мікрофонних пультів BLS-4511. Звук з мікрофонних пультів обробляється аудіо мікшером Phoenix Audio Octopus з підтримкою цифрової обробки сигналів, а також мікшування і посилення потужності звуку для 4-х стельових гучномовців. Мікшер в системі відтворення звуку відіграє ключову роль видаляючи з звуку ехо, ефекти реверберації і сторонні шуми.

GKNT

Крім того, фахівці Unitsolutions встановили PTZ-камеру CleverMic 1013U, яка розташовується на спеціальній стійці в центрі столу переговорів. Такий підхід дозволяє знімати виступаючих учасників анфас.

BachMann

Додатковою камерою для зйомки загального плану обрана PTZ-камера CleverMic 1010U. Камера зафіксована на стелі за допомогою спеціального кріплення Clevermic C10.

GKNT

Для відображення інформації було встановлено 4-е 32″ дисплея для учасників, і 40″ дисплей для голови конференції. Встановлені ЖК панелі з роздільною здатністю FullHD забезпечують комфортний доступ до інформації, а їх розміщення в центрі столу дозволяє зберегти унікальний дизайн конференц-зали.

GKNT

Аудіомікшер, блок управління конференц-системою і додаткові елементи устаткування встановлено спеціальний шафа для телекомунікацій, який за сумісництвом є столом оператора. Оператор управляє обладнанням у конференц-залі.

GKNT

Отримана система відеоконференцзв’язку держкомітету з науки і технологій Республіки Білорусь дозволяє оптимізувати бізнес-процеси організації, а також забезпечує скорочення витрат на відрядження співробітників.