Монтаж спікерфона на стелю: розкриваємо секрети

Якщо у вас обмежений простір або ви віддаєте перевагу не захаращувати приміщення конференц-залу або переговорної кімнати додатковими пристроями, спробуйте встановити спікерфон Phoenix Audio Smart Spider (MT503). Цей пристрій відмінно підійде для вирішення вашої задачі, так як монтаж можна робити не тільки на столі, але і на стелю.

Про те, як правильно розмістити спікерфон в кімнаті, ми розповімо далі.

Монтаж Phoenix Audio Smart Spider (MT503)

Розміщення спікерфона на столі або полиці не вимагає від вас придбання додаткових аксесуарів. Однак, якщо ви вирішили провести установку спікерфона на стелю, вам знадобиться додатково кронштейни Phoenix Audio Celling Bracket (MT334).

Зробіть кріплення кронштейнів до стелі, потім повісьте спікерфон. Обов’язково упевніться, що пристрій щільно прилягає до стелі або іншій поверхні, на яку проводиться монтаж.

Що потрібно врахувати при встановленні пристрою:

  1. Відстань покриття. Акустичні характеристики змінюються в залежності від приміщення. Наприклад, в кімнаті з висотою стелі 2,7 м монтаж пристрою варто проводити на відстані 2,4 м від учасників конференції. Дотримуючись цих правил, ви зможете за допомогою одного спікерфона покрити до 4,8 м2 вашої переговорної кімнати або конференц-зали.

  1. Площа приміщення. Якщо площа приміщення, в якому проводиться конференція, перевищує 4,8 м2 , вам потрібно буде встановити кілька пристроїв, з’єднавши в ланцюжок необхідну кількість для повного покриття кімнати спікерфонов. Так ви забезпечите хорошу чутність всіх учасників. В іншому випадку всі ті, хто перебуває за межами покриття Phoenix Audio Smart Spider не будуть чутні під час проведення мітингу чи зібрання.
  2. Присутність звуковідбивальних поверхонь. Наявність у приміщенні меблів, скляних перегородок, мармурових поверхонь і т. д. призводить до зниження радіусу покриття пристрою. Тому в деяких випадках рекомендується врахувати цей фактор і зменшити відстань між пристроями, з’єднаними в ланцюг.
  3. Висота стель. Особливу увагу варто приділити висоті стелі. У середньому рекомендована висота 2,7-2,9 м до учасника, у приміщеннях в яких даний параметр перевищує зазначену відмітку варто зменшити відстань між пристроями. Наприклад, якщо в переговорній висота стель 3,7 м, то пристрою потрібно розташовувати не більше ніж 1,5 м до спікера.
  4. Розташування повітроводів системи кондиціонування приміщення. Phoenix Audio Smart Spider розроблялися для приміщень оснащених системою кондиціонування. При монтажі пристрою в такому приміщенні варто дотримуватися одного простого правила – вентиляційні отвори не спрямовані в пристрій. Це можна зробити, розмістивши пристрій з боків вентиляційного виходу на невеликій відстані або перенаправивши потік повітря.
  5. Маємо пристрій правильно. Вибираючи точку для встановлення спайдера варто орієнтуватися згідно з центру приміщення. Правильним рішенням буде зупинитися на монтажі пристрою перед учасниками, а не по краях приміщення.